Alinco last courant TIG (in hoofdzaak), halfautomaat en electrode. Het lasproces wordt gekozen in de productie, deze mag maar hoeft niet gespecifieerd te worden door de klant.

De ontwerper kan bij zijn ontwerp universeel gebruikte lassymbolen op het plan zetten. Vaak gebeurt dat niet, dan voorzien wij een logische lastechniek. Als wij de vrijheid hebben, kunnen wij ook minder courante lastechnieken toepassen zoals plasma keyhole lassen. Handig is wel dat de ontwerper specifieert of een las enkelzijdig, dubbelzijdig of doorgelast dient te worden, dit maakt prijstechnisch vaak een groot verschil, dat mag gewoon als tekst vermeld worden. En vergeet niet de gewenste lasnaadafwerking te vermelden.

Extra vereisten die kostenverhogend zijn zoals een welding book dienen bij prijsvraag eveneens vermeld te worden. Onze lassers hebben de nodige certificaten, Alinco heeft een grote database aan PQR, WPS enz, dus kwalitatief is je product ook zonder welding book in orde; het prijsverschil zit hem hier in de extra opmaak van het dossier door een lasingenieur en het extra toezicht; voor bv een lekbak van een paar honderd euro is dat niet gebruikelijk, maar het kan indien gewenst.

Zie ook: https://www.alinco.be/machinepark/lassen/