Voor u gelezen: grondstoffenprijzen

Het prijsniveau van grondstoffen in het algemeen en van metalen in het bijzonder heeft een grote invloed op onze sector. Wij zijn het meest gebaat bij een historische eerder laag maar stabiel prijsniveau, maar uiteraard hebben wij dit niet te kiezen.

De prijzen fluctueren constant en hoeveel specialisten zich er ook buigen over de materie, de markt volgt meestal zijn eigen weg. Dit is uiteraard niet enkel voor grondstoffen zo, maar geldt eveneens voor (aandelen)markten: op het moment dat iedereen denkt dat ze nog een hele tijd zullen stijgen, gaan ze naar beneden.

Af en toe verschijnt er wel eens een artikel dat interessant is om met jullie te delen. In dit geval de mening van een grondstoffenspecialist, Paul Tudor Jones, die van mening is dat de grondstoffenprijzen nog lange tijd laag zullen blijven.

Nu vind ik het altijd wel heel toevallig dat specialisten - waarbij ik zijn uitspraken uiteraard niet in twijfel wil trekken - plots met een dergelijke theorie naar buiten komen op het moment dat de grondstoffen recentelijk toch wel een daling kennen, waarom dergelijke specialist zo'n uitspraak niet deed enkele maanden geleden toen we eerder in een stijgende markt zaten...

Soit, af te wachten wat het wordt.

Karine De Bie

30 oktober 2014