Super mirror 8 - diverse kwaliteiten

Alinco verwerkt zeer regelmatig spiegelinox van de hoogste kwaliteit, namelijk super mirror 8. Dit is een spiegelinox van de hoogste kwaliteit, die echt spiegelt en waar je geen richting meer in kan waarnemen. Niet te verwarren met de BA kwaliteit (bright annealed) die ook wel op de markt verkocht wordt als spiegelinox, maar die veel minder spiegelend is en wel wat doffe vlekken en dergelijke durft te vertonen.

Super mirror 8 van de hoogste kwaliteit is niet goedkoop, dat geef ik toe, maar echt wel een zeer mooie plaat. Wij houden ons hier steeds aan dezelfde hoge kwaliteit van dezelfde fabrikant. Groot was mijn verbazing recentelijk dat bepaalde handelaren ook super mirror 8 aanbieden aan prijzen die zeer interessant leken.

Na grondige inspectie en vergelijking van hun staal met de platen die wij gebruiken, bleek ook waarom hun prijzen interessant waren: hun kwaliteitsniveau was zichtbaar minder spiegelend en minder mooi. Ik zeg niet dat deze platen nooit in aanmerking kunnen komen voor bepaalde toepassingen, maar ze zijn ten eerste zeker niet geschikt om ze gemengd te gebruiken met de hoogste kwaliteit; je zou daar met zichtbare verschillen zitten en anderzijds hebben we met de platen die we tot nu toe gebruiken nog nooit problemen gehad mbt het spiegeleffect.

Maar dat hebben we dus ook weeral geleerd: de ene super mirror 8 is de andere niet, er bestaan wel degelijk kwaliteitsverschillen in, waarbij Alinco zich wenst te houden aan de hoogste kwaliteit.

Karine De Bie

11 oktober 2014