Stempeling op inox

Klanten – vaak mensen die niet zoveel feeling hebben met inox - bestellen wel eens materiaal en vragen me nadien hoe ze de stempeling van de platen krijgen of waarom we deze keer de platen hebben geplooid met de stempeling naar boven.

Die stempeling is echter normaal en zelfs noodzakelijk indien er onbewerkt materiaal besteld wordt. Platen die van de fabriek komen, worden éénzijdig gestempeld met o.m. materiaalkwaliteit, smeltnummer en lotnummer. Deze stempeling wordt in de regel op de goede zijde van de plaat gezet, de bovenkant dus. Zelfs bij plaat met beschermfolie zit normaliter de stempeling onder de folie, maar aan de bovenzijde.

 

 

De stempeling is slechts een smalle strook, dus het kan best zijn dat je als je 30 stukjes bestelt, er maar op enkele stukjes stempeling te vinden is. Die stempeling hoort dus op de plaat, het is de garantie van de fabrikant dat de plaat voldoet aan de diverse vereisten.

Hoe deze er dan af te krijgen? Dat is zeer moeilijk. Onbewerkte plaat is kwalitatief prima, maar is gewoon niet bedoeld om esthetisch te zijn. Als een plaat mooi moet zijn, zijn er andere alternatieven zoals glasstralen of geslepen/geborstelde plaat. Meer info i.v.m. afwerkingen van inox vindt u trouwens hier.

 

Karine De Bie

 

24 januari 2018