Project in de kijker: autoclaafkar

Foto in bijlage een foto van een autoclaafkar die we recentelijk maakten voor de farmaceutische industrie in rvs316 geslepen plaat. De kar is voorzien van een ophangsysteem voor een trilkuip, schabben met sleuven en stootblokken in teflon.

Het project werd besproken met de klant en ontworpen door Alinco. Na ontvangst en goedkeuring tekening, hebben we het project kunnen uitvoeren. Deze manier van werken is bijna standaard voor farmaciemeubilair waar elk stuk toch net iets anders is dan een ander stuk en waar er weinig tekeningen beschikbaar zijn. Aangezien je in een productiebedrijf zoals de onze het ontwerp meer als service ziet naar de klant toe en dus niet of slechts in zeer beperkte mate (is afhankelijk van atelieruren ten opzichte van aantal tekenuren), is deze manier van werken voor farmaceutische klanten goedkoper dan het meubilair eerst laten ontwerpen en uittekenen door een extern bureau.

 

Het afwerkingsniveau van de kar ligt, zoals meestal in de farmaceutische industrie hoog. Alle lasnaden van de buitenhoeken werden afgeslepen; de inwendige hoeken werden zeer fijn afgelast en plaatselijk gebeitst.

Meer informatie met betrekking tot inox meubilair vindt u elders op de website of via onderstaande link.

Karine De Bie

01 oktober 2013