Plasma keyhole installatie geeft nieuwe mogelijkheden

Ons zusterbedrijf Deprest heeft recent een plasma keyhole lasinstallatie geplaatst. Dit geeft ook voor Alinco nieuwe mogelijkheden.

Het Plasma Keyhole lasproces geeft bij inox plaat tot 8 dik een mooie doorlas in 1 pas en zonder laskantvoorbereiding. Doordat er veel minder warmte wordt toegevoegd aan de plaat dan bij een klassiek lasproces, geeft dit zeer mooie resultaten met weinig vervorming bij bv vlakke lassen van 2 platen, maar ook bij naden voor ketels alsook rondlasnaden.

Bij het plasma keyhole lassen worden de platen niet afgeschuind, maar echt tegen elkaar geklemd. Heel eenvoudig gezegd wordt het materiaal onder zeer hoge temperatuur als het ware aan elkaar gesmolten. Het proces is geschikt voor het samenlassen van platen of buizen tot 8 mm.

Het plasma keyhole lassen gebeurt onder een hoge snelheid en geeft een zeer goede laskwaliteit met een diepe doorlassing en weinig kans op lasfouten, tenminste als de samen te lassen stukken mooi aansluiten.

Aangezien Alinco en Deprest onderling wel werk aan elkaar doorgeven die meer ligt binnen hun specialisatie, betekent dit voor Alinco (of andere collega's in de buurt) een grote meerwaarde, vooral naar het lassen van vlakke lassen voor platen die niet meer verkrijgbaar zijn in standaardformaat, bv voor een lekpan van 2.5 x 2.5 meter, maar ook bij het lassen van ketels e.d.

Meer info vind je hier.

Met vriendelijke groeten,

Karine De Bie

06 februari 2017