Inox is een specialiteit, die alleen maar kan aangeboden worden door iemand met kennis van zaken, die gewend is om met inox te werken. Alinco heeft deze kennis al jarenlang in huis en heeft zijn organisatie er dan ook op uitgebouwd om inox onderdelen en projecten in de beste omstandigheden te vervaardigen.

Het kan niet genoeg benadrukt worden: het verwerken van inox is een specialiteit op zich, dat laat je beter niet uitvoeren door de eerste de beste ijzerboer om de hoek. Uiteraard met alle respect voor deze mensen, deze zullen in het maken van stalen constructies best wel kwalitatief werk afleveren, maar door de jaren heen hebben we van collega's toch werk gezien of verhalen gehoord van klanten die niet door de beugel konden. En dan gaat het hem over vakkennis, maar vaak ook over meer dan dat. Het gebruik van RVS304 en 316 door elkaar: hoe hou je dit intern uit elkaar als je geen doordacht systeem hebt met betrekking tot materiaalbeheer? Of, als er dan toch door omstandigheden twijfel rijst over de kwaliteit van de plaat (al was het maar omdat je twijfelt over de kwaliteit van een door derden toegeleverd stuk), hoe kan je deze kwaliteit testen als je niet de nodige meetapparatuur hebt? En hoe kan je vermijden dat het roestvrij staal nog voor het uit je atelier vertrekt, gecontamineerd is door massa's ijzerdeeltjes uit je atelier? De eindklant gaat dit mogelijk pas vaststellen na betaling van de factuur, maar zit nadien wel met de gebakken peren.

Schoenmaker, blijf bij je leest en bied alleen maar inox projecten aan als je zeker weet dat je inox werk kwalitatief kunt aanbieden.

Karine De Bie

 

28 september 2012