Inox plaat op maat

Wat is bepalend voor de prijs van een inox plaat? Kan je mij hiervoor een vierkante meter prijs geven? Vragen die regelmatig gesteld worden. Neen, een m2 prijs kunnen wij spijtig genoeg niet geven. Ook geen richtprijs? Neen, te veel factoren spelen een rol bij de prijsbepaling, en dan geven we liever een juiste prijs op basis van een schets waarbij er nog een lichte wijziging kan gebeuren dan een m2 prijs die toch niet correct is.

Inox platen worden voor van alles en nog wat gebruikt: duwplaten voor op deuren, muurbekledingen, een wandbekleding in de keuken of badkamer of om op een gemakkelijke manier in een oud huis een stuk muur te camoufleren.

Volgende zaken dienen bij prijsvraag zeker doorgegeven te worden:

• Dikte van de plaat. Meestal is 1,5 mm voldoende. 1mm kan alleen maar als de achtergrond voldoende vlak is.

• Buitenafmetingen van de plaat, een ruwe schets is altijd handig

• Vermelding van eventuele uitsparingen (bepaalt of plaat geknipt of lasergesneden wordt, heeft zijn prijsconsequenties)

• Kwaliteit (voor binnen en normaal gebruik is RVS304 voldoende)

• Afwerking (voor binnen en keuken of badkamer wordt er zeer vaak geborsteld/geslepen/geschuurde uitvoering gekozen)

• Of er verdere bewerkingen moeten gebeuren (bv geplooid, …) De inoxplaat kan gemakkelijk verlijmd worden met een alleslijm zoals een Tec7. Ook voor andere platen (ijzer, galva, aluminium, traanplaat, ...) best bovenstaande info meegeven bij een prijsvraag. Karine

14 januari 2011