Alinco beheert zijn materiaalcertificaten al jaren op een zeer degelijke manier. Voor elke aankoop van inox en hooggelegeerde metalen worden materiaalcertificaten aangevraagd en zorgvuldig gecontroleerd en opgevolgd. Het opvragen van een 3.1 certificaat is hier dus geen enkel probleem, maar wij vragen hier wel op het certificaat reeds op het moment van bestelling aan te vragen, dan kunnen wij op het moment van het versnijden nogmaals een controle uitvoeren.

Voor gewoon staal is het heel wat moeilijker om de juiste certificaten te bekomen. Een materiaalcertificaat 2.2 is geen probleem, maar een 3.1 certificaat is voor gewoon staal zeer moeilijk te vinden.

Omdat certificaten vaak minder relevant zijn voor gewoon staal, vragen wij de certificaten hier niet standaard op. Op het moment dat er een certificaat gevraagd wordt, moeten wij dus meestal op zoek naar een plaat met het juiste certificaat. dit komt meestal de leveringstermijn niet ten goede, maar deze zijn vaak ook gewoon niet te vinden (als men over een 3.1 certificaat spreekt toch). Dan spreken we uiteraard over de gewone staalsoorten st37 (s235) of st52 (s255). Voor ketelplaatsoorten, dewelke we eveneens op stock houden, zijn materiaalcertificaten gemakkelijker te verkrijgen.

Karine

27 juli 2012