Buizenlaser snedes

Een van onze lasersnijmachines heeft naast snijtafels voor platen en buizenlasermodule. Met de buizenlaser is er veel mogelijk, ronde of vierkante buizen tot een maximumdiameter tot 500 mm en een wanddikte van 1 tot 10 à 15 mm worden bij ons zeer courant gesneden.

Bij ons type buizenlaser bestaan er 2 mogelijke snedes, een rechte snede en een snede die naar het center van de buis gesneden wordt. Vooral bij relatief kleine diameters en een relatief groot gat maakt dit toch wel een verschil

Vaak weten onze tekenaars automatisch welk type snede in welke omstandigheid de beste keuze is, maar soms ook niet.

Een rechte snede is een snede waarbij de contouren van de te snijden oppervlakte (meestal het gat) overal loodrecht naar beneden gaat. Ideaal dus om een 2e buis of een ander stuk in een gat van een eerste buis volledig door te laten steken.

De tweede snede is een snede die naar het centerpunt van de buis gaat. Opgelet: dit is niet hetzelfde als snijden naar het centerpunt gat. Dit is de ideale manier om bv een buis met haar aftakking perfect tegen elkaar te laten vallen.

Vaak worden er ronde gaten of openingen voor aftakkingen in de buizen gelaserd, maar alle contouren zijn mogelijk: teksten, vierkante gaten, .... Bij een concreet project, stem hierover even af met onze tekenaars. Karine

24 november 2010