Alinco werkt niet voor particulieren

De boodschap komt bij sommige mensen wat moeilijk over, maar Alinco werkt slechts in zeer beperkte mate voor particulieren.

Wij beseffen dat wij hierbij vaak een aantal mensen teleurstellen, maar soms moeten er economische keuzes gemaakt worden.

U kunt bij Alinco NIET terecht voor ‘zwarte’ aankopen; alles gebeurt netjes op factuur. En wat gebeurde er vroeger stelselmatig? Een particulier vroeg enkele offertes aan, waarbij Alinco de goedkoopste was. Vervolgens belde hij ons op of hij die zaken zonder factuur kon kopen, waarbij hij steevast neen als antwoord kreeg, en de persoon in kwestie wellicht bij de collega’s wel een ja kreeg. De marges in onze sector zijn eerder beperkt, en met 21% ‘korting’ elders, waren wij plots niet meer de goedkoopste uiteraard… Al ons reken- en advieswerk voor niets gedaan….

 

Als wij daarbij de economische afweging maakten, bekeken hoeveel tijd wij spendeerden aan advies en rekenwerk voor particulieren en hoe weinig omzet wij dan genereerden omwille van bovenstaand gegeven, zouden wij één offertecalculator moeten bij plaatsen voor nauwelijks wat extra omzet, hetgeen kostenverhogend werkt naar onze vaste klanten toe; deze kosten op hen doorverhalen zou niet correct zijn.

Enkele uitzonderingen hierop:
- klanten die reeds lang als particulier bij ons klant zijn, kunnen uiteraard bij ons blijven bestellen
- klanten die 15 euro + BTW aan offerte opmaakkosten willen betalen (hetgeen vaak nog maar een fractie van de kost van de totale offerte is.

U begrijpt: een moeilijk issue waarbij wij in het belang van de beheersing van onze kostenstructuur niet onderuit konden. Hierbij hopend op uw begrip.

Karine De Bie

 

25 augustus 2017