Alinco behaalt EN1090 EXC3 en EXC4 voor eerste verwerking (snijden, plooien …)

Met reeds jaren een feitelijke full traceability voor het gros van ons materiaal, heeft Alinco besloten om naast EN1090 EXC2 inclusief laswerk, zich bijkomend te laten keuren voor EXC3 en EXC4 voor de eerste verwerking van materiaal, d.i. snijden, zagen, plooien en bijkomende machinebewerkingen zoals boren en tappen. De audit is uitgevoerd in juni en Alinco heeft de certificatie met glans doorstaan.

Dit betekent dat Alinco gecertifieerd is voor:
- projecten tem EXC2 volgens methode 1 en 3a voor staal en roestvast staal voor snijden, plooien, vormen, lassen...
- projecten tem EXC4 volgens methode 1 en 3a voor staal en roestvast staal voor de eerste verwerking (excl lassen)

De certificaten zijn in bijlage toegevoegd

Certificaten worden standaard aangevraagd voor alle platen, buizen en uiteraard ook toevoegmateriaal, uitgezonderd voor materialen waarvoor er eigenlijk nooit een certificaat gevraagd wordt zoals DC01 (koudgewalst staalplaat), voorgegalvaniseerde plaat, zincor plaat of cortenstaalplaat. Voor alle inox kwaliteiten, alsook S235, S355 en speciale alloys, volgt het certificaat dus de plaat of buis tem verwerking. Het verschil tussen EXC2 enerzijds en EXC3 en EXC4 anderzijds, zit hem in de volledige tracering alsook in de noodzaak van het hebben van eigen PQR’s per atelier.

Mbt volledige tracering en materiaalcertificatenbeheer is Alinco altijd de voortrekker van de markt geweest en kunnen wij zeggen dat wij de markt en onze leveranciers hebben opgevoed en gedwongen hebben om zelf een materiaalcertificatenbeheer met volledige tracering op te zetten (en zijn wij nog steeds bezig. De noodzaak van eigen PQR’ren daarentegen is een ander paar mouwen: deze kosten veel geld en de vraag is er voor Alinco op dit moment nog niet, temeer omdat zusterbedrijf Deprest wel over een hele bibliotheek eigen PQR’ren beschikt en zich in najaar 2017 zal laten certificeren voor EXC3. Klanten met deze interesse zullen dus naar hen doorverwezen worden.

Wij houden je op de hoogte van effectieve certificering. Meer?

Interesse in EN1090 projecten? Aarzel niet ons te contacteren.

Karine De Bie

 

Downloads

16 augustus 2017