De meest gebruikte inox soorten in de klassieke plaatverwerking en constructie zijn rvs304(L) of rvs316(L). Wanneer gebruikt men best rvs304, wanneer 316? Dat inox 316 een betere corrosieweerstand heeft dan rvs304 is meestal wel geweten, maar uiteraard speelt het prijskaartje ook een rol. En vaak bots ik toch op misverstanden bij mensen die niet dagdagelijks met inox bezig zijn.

Dit is ook begrijpelijk, want zelfs voor specialisten is de keuze niet altijd eenduidig, omdat een kwalitatief voordeel moet afgewogen worden tegen een duurdere prijs. Het is alsof je je afvraagt welke auto nu beter is: een Renault Clio of een Mercedes uit de hogere prijsklasse; uiteraard is de laatste beter, maar daar hangt nu eenmaal een aanzienlijk hoger prijskaartje aan...

Liefst geven wij u in deze keuze persoonlijk advies, na kennis te hebben genomen van de concrete situatie. Naast rvs304 en 316 bestaan trouwens nog andere inox kwaliteiten of zelfs andere metalen zoals galva of aluminium; mogelijk is dus noch 304, noch 316 het ideale materiaal.

Maar er kunnen ook een aantal algemene regels gehanteerd worden:

  • in keukenomgeving en binnenshuis RVS304
  • buitenshuis RVS316, hoewel in specifieke gevallen door de klant ook voor RVS304 gekozen kan worden, bijvoorbeeld als dit ergens op een dak komt dat niemand ziet en de klant het niet erg vindt dat er na verloop van tijd wat bruine verkleuring of 'vliegroest' merkbaar is. Aan zee dient er wel extra opgelet te worden: zeelucht is agressief en vraagt sowieso om RVS316. Vroeger gold onder 'kenners' min of meer de regel: binnen 100 km van de kust of in vervuilde omgeving rvs316; maar waar is er op dit moment geen vervuiling meer in België?
  • in voedingsbedrijven wordt grotendeels RVS304 gebruikt, en volstaat dit ook. Enkel in een agressieve omgeving (bijvoorbeeld contact met pekel) dient er over te gaan naar RVS316.
  • in zwembaden: Chloor is een grote vijand van inox, dus in zwembadomgeving minstens RVS316. En bij voorkeur electropolishing, zeker voor een (openbaar) binnenzwembad; voor een privé buitenzwembad waar het gebruik van chloor soms zeer beperkt is, kan soms ook onbehandelde 316.
  • Zwavel is ook agressief, best corrosietabellen consulteren
  • RVS304 is geschikt voor ammoniak en de meeste organische zuren zoals fruitzuren, maar ook hier best corrosietabellen consulteren
  • in farmaceutische industrie: onderdelen die niet rechtstreeks met het te maken product in contact komen is dit vaak rvs304, voor productcontactdelen is dit vaak rvs316
  • in agressieve omgevingen: best advies inwinnen, maar waarschijnlijk 316 of hoogwaardiger

RVS316 is dus een betere kwaliteit dan rvs304, maar zelfs 316 geeft geen 100% garantie dat er geen corrosievorming op kan treden. Alleen is de kans kleiner. Omgekeerd: bij een verkeerde keuze (RVS304 i.p.v. 316) is het niet zo dat je bij ontstaan van corrosie dient te vrezen voor het ergste: er zijn nog altijd middelen op de markt die een extra bescherming kunnen bieden...

Om dit op een eenvoudige manier te testen, testen we het materiaal op aanwezigheid van molybdeen met een molybdeentester. Deze is niet aanwezig in RVS304, wel bij RVS316. Met een röntgen fluorescentie spectrometer = PMI test kan er veel verder gegaan worden en kan de exacte chemische samenstelling bepaald worden.

Opgelet: om praktische redenen worden 304 en 316 soms ook gecombineerd, omdat sommige standaardproducten zoals wielen niet verkrijgbaar zijn in rvs316. Deze zijn uiteraard relatief gemakkelijk vervangbaar en hebben nooit productcontact, zodat de kar dan vaak in rvs316 gemaakt wordt en de wielen steeds in rvs304 voorzien worden. Als zij versleten zijn, zijn ze gemakkelijk te vervangen.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de inox soorten die bij alinco regelmatig gebruikt worden.