2b/finish 2b

Is voor inox dunnere plaat (bij Alinco tem 6 mm) de meest standaard plaat. Is een plaat met een lage ruwheidswaarde en kwalitatief zeer goed, maar niet geschikt voor esthetische doeleinden, o.m. omdat er nog stempels van de fabriek op kunnen staan. Deze plaat kan ten gevolge van handling en productie niet krasvrij worden gehouden.

Indien dit laatste belangrijk is, dient men plaat met finish 2b met folie te bestellen ! Dit kost slechts enkele centen per kilo meer. Nadeel is dat men nadien de folie wel nog moet aftrekken.

 

Inox met folie

2b finish met een pvc beschermfolie tegen krassen. Opgelet: de folie verhindert niet dat er onder de folie stempelingen van materiaalkwaliteit, smeltnummer enz. aangebracht werden.

 

Wgw = warmgewalst

Is ruwer dan 2b. Op de foto lijkt de plaat misschien wel mooi, maar deze plaat kan niet gebruikt worden voor esthetische toepassingen. Het is een vrij brute, ruwe plaat die vaak nog stempels van de fabriek bevat. Lichte beschadigingen vanwege handling en productie kunnen niet uitgesloten worden, omdat de plaat niet verkrijgbaar is met beschermfolie.

Alinco gebruikt standaard 2b finish t.e.m. plaatdikte 6 mm voor inox; vanaf 8 mm zijn deze platen enkel nog maar verkrijgbaar in warmgewalste plaat en geslepen plaat. Alinco heeft ook steeds enkele warmgewalste platen op stock in 3, 4 en 5 mm voor klanten die dit als esthetische toepassing prefereren.

 

Geschuurd/geslepen/geborsteld/lijngeborsteld/K320

Steeds volgens onze standaard K320 (is ook de standaard op de markt; afwijkingen van deze standaard korrel worden in de regel niet aangeboden wegens niet courant op stock en dan wordt het duur). Behoudens anders gespecifieerd, worden platen steeds eenzijdig geslepen aangeboden. De termen geschuurd, geslepen of geborsteld worden door elkaar gebruikt op de markt, soms wordt er tevens 'gepolierd' gebruikt, wat overigens een verwarrende term is. Steeds wordt hiermee dezelfde afwerking bedoeld.

Om een onderscheid te maken met richtingloos geborsteld, wordt deze afwerking soms ook ‘lijngeborstelde inox’ genoemd. Lijngeborsteld verwijst dan uiteraard naar de schuur- of slijprichting van de plaat die ogenschijnlijk in de vorm van minuscule lijntjes verloopt.

 Een staaltje kan bij prijsvraag steeds aangevraagd worden.

 

Dubbelzijdig geslepen/geschuurd/geborsteld

Zelfde uitzicht als geborsteld/geslepen K320 maar aan beide zijden.

 

Richtingloos geborsteld/gewolkt/gebibberd

Allerlei krasjes door elkaar is populair bij keukenwerkbladen. Deze finish geeft een mooi uitzicht en maakt dat nieuwe krassen minder opvallen. Dit wordt eveneens gebruikt bij industriële toepassingen. Een staaltje kan bij prijsvraag steeds aangevraagd worden. Wij borstelen in de regel vrij fijn, maar dit kan ook eerder bruut uitgevoerd worden.