De legeringstoeslagen voor de maand mei werden afgelopen week bekend gemaakt. Zoals verwacht, vertonen deze opnieuw een lichte daling. Deze voor rvs304 daalt met 0.053 euro/kg; voor rvs316 met 0.097 euro/kg. Elke maand gaan de legeringstoeslagen wel wat op of neer, maar echt groot zijn deze bewegingen deze maand niet te noemen, licht dalend dus.

Voorlopig zijn de verwachtingen voor de inox materialen relatief stabiel. Of beter: voor de inox plaatmaterialen. De legeringstoeslag is niet de enige prijsbepalende factor; ook de basisprijs (die wat onder druk zou staan) en factoren zoals schrootprijs en wisselkoers hebben hun invloed.

Opgelet: de verwachting voor de afgeleide producten is licht stijgend. Buisproducenten proberen al enkele maanden hun prijzen te verhogen wegens verhoogde werkingskosten; ook andere afgeleide producten (bochten, lasbodem, bouten en moeren, ...) zouden wel eens kunnen stijgen wegens dezelfde verhoogde werkingskosten. Maar echt aanzienlijk zullen deze verhogingen voorlopig niet zijn.

Karine

30 april 2012