Legeringstoeslagen juni

De legeringstoeslagen van juni hadden jullie nog te goed. Zowel de nikkelnoteringen als de hieraan gelinkte legeringstoeslagen zijn de laatste maanden toch wel lichtjes gestegen, hetgeen uiteraard een invloed heeft op de prijzen van de inox materialen op zich.

De LT's zijn in juni gestegen van:

rvs304L: van 842 (mei) naar 905 (juni) euro/ton
rvs316L: van 1152 (mei) naar 1275 (juni) euro/ton

Wat verder opvallend is op de markt, is dat prijzen van het staal de laatste maanden flink gestegen is, dus er beweegt toch wel wat op de  markt.

Het lijkt er dus op dat de laagste inoxprijzen toch al enkele maanden achter de rug zijn. Deze zijn en blijven nog steeds historisch relatief laag en er zijn nog niet direct aanwezigen dat deze zwaar zullen stijgen. Maar dat is net het moeilijke aan het verhaal: iedereen verwacht iets en toch gebeurt er dan vaak iets anders. Ik maak de vergelijking vaak met de olieprijzen, met inox is het net hetzelfde: aartsmoeilijk om te voorspellen, je kan alleen maar naar de grote tendenzen kijken en dan zien we dat de prijzen op dit moment historisch nog steeds zeer laag staan. Dan is de kans dat ze vroeg of laat toch weer behoorlijk gaan stijgen uiteraard groter dan dat ze terug zouden dalen...

Karine De Bie

23 juni 2016