De legeringstoeslag van december is gekend. Deze is zoals eigenlijk verwacht is deze wat gedaald ten opzichte van deze van november.

Voor rvs 304 bedragen de toeslagen achtereenvolgens voor oktober 1334 euro/ton, voor november 1356 euro/ton en voor december 1220 euro/ton; voor rvs316 resp voor oktober 2021 Euro/ton, voor november 1997 euro/ton en voor december 1822 euro/ton.

De inoxprijzen zijn het afgelopen jaar zeer stabiel geweest. Meer dan maandelijks wat lichte prijsstijgingen van enkele centen of dalingen heeft er niet ingezeten. Ik denk dat een stabiele inoxprijs gunstig is voor onze sector.

De evolutie van de legeringstoeslag heeft een behoorlijke impact op de prijsbepaling, maar is lang niet de enige. De vraag is in hoeverre de gedaalde legeringstoeslagen een impact zullen hebben op de prijzen op de markt. Ik vermoed dat deze zich zullen vertalen in een zeer lichte prijsdaling, maar ook niet veel meer dan dat. Los van de effectieve inoxprijs van de fabriek, houden handelaren in hun prijsbepaling ook rekening met andere factoren. Aangezien de de nikkelprijs de laatste dagen gestegen is, vermoed ik dat deze daling eerder beperkt zal zijn. Is op te volgen.

Karine De Bie

Downloads

27 november 2012