Nieuwe trend in keukenwereld: richtingloos geborstelde inox tabletten

De nieuwste trend in de keukenwereld: keukentabletten en werktafels in richtingloos geborstelde inox.

Alinco past deze techiek al jaren toe, maar tot nu toe werd deze afwerking hoofdzakelijk gekozen door slechts een kleine groep 'alternatievelingen'. Maar je ziet: na al die jaren is het toch een afwerking die meer en meer gekozen wordt, in die mate zelfs dat ik toch wel van een nieuwe trend zou durven te spreken.

Dit wil niet zeggen dat de nog steeds meest verkozen afwerking (namelijk deze van de geslepen of geborstelde inox) afgedaan zou hebben, integendeel. Maar terwijl vroeger slechts hooguit 5% van de mensen voor de richtingloos geborstelde uivoering koos, is dit op dit moment toch 30 tot 35%. 

Het uitsicht is wat industriêler, wat matter ook en door het feit dat er minuscule krasjes gemaakt worden in alle mogelijke richtingen, worden bijkomende krassen minder zichtbaar dan in de klassieke uitvoering.

Foto in bijlage tonen wat foto's van dergelijk tablet in afwerking in ons atelier, hoewel het richtingloos geborsteld effect op de foto niet tot zijn recht komt. Daarvoor zou je het in werkelijkheid moeten zien; een staal kan altijd aangevraagd worden.

De term 'richtingloos borstelen' wordt ook wel wolken of bibberren genoemd.

Karine De Bie

 

01 maart 2013