Keukentabletten met verlek

Klanten willen vaak een verlek in een inox werktablet voor de keuken. Een verlek in een inox keukenwerkblad is perfect mogelijk, maar toch enkele punten om in overweging te nemen alvorens hieraan te beginnen:

- Een ingewerkt verlekt verhoogt sowieso de prijs van het tablet, iets om rekening mee te houden voor mensen met een beperkt budget.
- Een inox keukenwerkblad wordt meestal gekozen voor zijn strakke, wat minimalistische uitstraling. Het is dan belangrijk dat dit verlek in dezelfde stijl kan gehouden worden, hetgeen met een door een constructeur gelast verlek niet altijd het geval is. Het is dus oppassen geblazen voor het resultaat als je zelf een verlek op maat laat maken.
- Er zijn mooie spoelbakcombinaties, o.m. van Franke en Blanco die een verlek omvatten en die perfect ingelast kunnen worden, bijvoorbeeld van de Franke PPX251 lijn - zie link in bijlage (Blanco heeft een combinatie die er zo goed als net hetzelfde uit ziet). Het verlek is een wat schuin aflopende plaat met de spoelbakken en komt steeds mooi uit in het strakke design van een keukenwerkblad. Deze optie raad ik dan ook veel mensen aan die een verlek wensen.

- Een alternatief kan ook gewoon een 2e spoelbak zijn waar dan een druiprekje in voorzien kan worden. Dit raad ik soms aan aan mensen die anders slechts 1 bak zouden nemen. Dan heb je 2 voordelen: je hebt een volwaardige 2e bak mocht je deze eens nodig hebben (zelfs met een afwasmachine ben ik blij dat ik er thuis 2 heb - ik hou er altijd 1 voor het hygiënische werk zoals het wassen van groenten en een 2e bak voor het vuilere werk zoals vullen van emmers water, het weggieten van vuile resten, ...) en je behoudt op deze manier toch een mooi, strak zicht
- er bestaan ook apart in te lassen verlekken, maar heeft het nadeel dat deze niet naar de spoelbak uitlopen. Wordt weinig gevraagd en daar zie ik het nut echt niet van in

Foto in bijlage toont een Franke PPX251 ingelast in een keukentablet. U ziet nog voor een stuk de beschermfolie op de inox zitten. Dit is een gangbare praktijk - wij halen de beschermfolie slechts plaatselijk af; dit is de reden waarom wij zeer weinig foto's hebben van volledige keukentabletten maar er toch veel maken.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren

Karine De Bie

13 september 2013