Inox spoelbakken in de kijker

Bij inox keukenwerkbladen dienen vaak spoelbakken te worden ingelast. Meestal zijn dit standaard spoelbakken die extern worden aangekocht, vaak - en ik wil hier niet te veel reclame maken - van Franke of Blanco.

Wij kunnen zelf ook spoelbakken maken, maar omdat deze standaard op de markt beschikbaar zijn en in grote series gemaakt worden, zijn deze prijs/kwaliteit zeer goed en wordt bijna steeds gebruik gemaakt van deze bakken. Maar, indien nodig kunnen we ze inerdaad zelf maken. Opgelet: er dient met ons telkens wel te worden afgestemd of een bepaalde spoelbak geschikt is om ondergelast te worden, want dat zijn ze niet allemaal. Een enkele onderbouw of vlakbouw spoelbak geeft normaliter geen probleem, gecombineerde spoelbakken of spoeltafels met verlek vaak wel. Enkelen zijn geschikt om te integreren /te lassen in een werkblad, de meesten niet.

Dit komt omdat enerzijds een aantal spoelbakcombinaties vaak reeds een samenstelling zijn van enkele individuele spoelbak, waardoor de rand waaraan gelast dient te worden te groot wordt; anderzijds omdat combiné spoelbakken inclusief verlek vaak gewoonweg niet opgeslepen kunnen worden. Bovendien staan deze bakken net iets te dicht bij elkaar om zonder vervorming te kunnen lassen; als wij zelf bakken inlassen, plaatsen wij deze verder uit elkaar. U kunt op beide websites gemakkelijk diverse modellen onderbouw en vlakbouw spoelbakken terugvinden. Een keukentablet met één of 2 ondergelaste losse spoelbakken oogt mooi en is meestal het goedkoopst. Dit betekent dat her verlek vaak vervalt - zowel vanuit esthetisch als technisch oogpunt. Ik geef meestal de raad aan de mensen die zouden willen kiezen voor 1 spoelbak en 1 verlek om gewoon 2 spoelbakken in te bouwen, waarbij de tweede spoelbak dan als verlek kan gebruikt worden mits gebruik van een mandje dat je standaard kan kopen. Oogt mooier, en dan heb je toch nog een tweede spoelbak op het moment dat je het toch eens nodig hebt. Wil je toch per se een verlek: het kan, maar dit is specialistenwerk. In dit geval: neem best even contact op met ons. Karine

20 juli 2011