Trends in inox keukenwerkbladen

Trends in inox keukenwerkbladen

Even jullie op de hoogte houden over de trends bij inox keukenwerkbladen. Onderstaand geldt eveneens als beperkte leidraad voor het maken van keuzes bij keukenbladen.

1. Afwerking:

  • Richtingloos geborsteld: Deze is momenteel het meest trendy en m.i. tevens gewoon de beste keuze. Deze afwerking heeft verschillende namen – het lijkt wel of iedereen zijn eigen naam aan deze afwerking geeft. Een inox plaat wordt mbv een speciale techniek excentrisch geborsteld, waardoor het werkblad allemaal lichtje krasjes door elkaar krijgt. Dit geeft een zeer mooi resultaat en maakt dat krassen die er met de jaren inkomen niet zo zichtbaar zijn. Meer nog: indien de afwerking na een aantal jaren niet meer zo mooi is, kan deze gemakkelijk opgefrist worden. Foto in bijlage geeft richtingloos geborsteld weer, een staaltje is op eenvoudig verzoek verkrijgbaar.
  • Lijngeborsteld: Deze was vroeger de referentie en wordt standaard nog meestal gebruikt voor keukentoestellen. Een zeer mooie afwerking, maar heeft het nadeel dat de eerste krassen zeer sterk zichtbaar zijn. Omdat we deze afwerking jarenlang gebruikt hebben voor keukenwerkbladen, geeft ze het gevoel om wat oubollig te zijn. Geen nood, want deze kan nadien altijd nog op een richtingloos geborstelde afwerking worden gebracht.
  • Geglasstraald: kom je zelden tegen als keukenwerkblad, maar het bestaat. Nadeel is dat glasstralen de ruwheid van een plaat verhoogt, dus dat vuil zich gemakkelijker hecht. Niet ideaal voor een keukenwerkblad en dus minder geschikt als afwerking.
  • Warmgewalst, al dan niet gecombineerd met richtingloos geborsteld: is eveneens minder geschikt als afwerking. Er wordt vertrokken van een ruwe plaat met een hoge ruwheid en je moet wat onvolkomenheden kunnen verdragen. Ook hier zijn krassen duidelijk zichtbaar.

 

26 juni 2018

Lees meer