Zeg neen tegen anti dumping taks voor inox !

Ik schreef een tijdje geleden reeds over de intenties van Europa om een importtaks te heffen op inox materalen. Er zou een taks geheven worden van maar liefst 25% op de materialen uit China en 12 % op de import uit Taiwan, wat in mijn ogen gewoon een ronduit slechte beslissing zou zjin voor de metaalverwerkende sector in Europa.

Enkel een aantal grote fabrikanten zijn hierbij gebaat, maar verder is iedereen de dupe: de metaalverwerkende sector zoals de onze, die alleen nog maar eens minder concurrentieel wordt buiten Europa, maar ook voor de consument die zijn materialen duurder moet betalen.

Ik ben blij dat ik merk dat ik in mijn standpunt gesteund wordt door een grote sectororganisatie als Agoria, zie link in bijlage, die hetzelfde standpunt aanhangen. Graag dus een oproep aan alle collega's:

Zeg NEEN tegen de importtaks op materiaal vanuit China !

Wij leven elke dag in een concurrentiële markt. Onze loonkosten zijn te duur, onze materialen zijn duurder dan deze uit het verre Oosten, laat ons daar eerlijk in zijn, maar we hebben over het algemeen nog steeds het voordeel van onze kwaliteit, waarvoor een klant dan doorgaans toch wel iets extra voor wil betalen.

Maar, zij gaan dat niet blijven betalen - als wij duurder worden terwijl buiten Europa de prijzen gelijk blijven, is dat een zwaar concurrentieel nadeel, niets meer, niets minder.

Daarom: ZEG NEEN !!!

 

Karine De Bie 

27 maart 2015