Super mirror 8

Spiegelinox bestaat in 2 kwaliteiten: de zogenaamde BA kwaliteit (bright annealed) en de super mirror of mirror 8 of super mirror 8. Laat ons deze laatste gemakkelijkheidshalve super mirror 8 noemen, deze dekt alle ladingen.

Alinco heeft op dit vlak de beslissing genomen om voortaan bij spiegel inox alleen maar de super mirror 8 aan te bieden. Deze is heel wat duurder dan de BA kwaliteit, maar tevens de enige die m.i. de benaming spiegelinox waardig is.

De reden voor deze - toch wel drastische beslissing want SM8 (super mirror 8) is qua prijs toch meer dan dubbel zo duur als de BA kwaliteit is omdat we ervan uitgaan dat iemand die spiegelkwaliteit vraagt, ook de beste kwaliteit wil hebben. BA kwaliteit is de ene keer aanvaardbaar, maar de andere keer heel wat minder, geeft vaak wat doffe vlekken en zo. En dan krijg je de situatie dat je toevallig een goede plaat hebt, waarvan je een aantal staaltjes knipt, deze ter goedkeuring aan de klant voorlegt, bijkomend platen bestelt voor een nieuw project en de nieuwe platen kwalitatief heel wat minder zijn....

Of BA kwaliteit een kwalitatief goede plaat is, hangt in sterke mate af van de fabrikant en het lot. En dan nog. Deze is steeds voorzien van een beschermfolie die wij er tijdens productie niet afhalen. Dus we zien het resultaat pas als de folie afgehaald wordt.

Betekent dit dat wij geen BA kwaliteit meer zullen gebruiken? Absoluut niet. Er zijn toepassingen waarvoor hetzij expliciet BA kwaliteit gebruikt wordt of waarvoor BA kwaliteit zich wel leent of waar het esthetisch aspect minder belangrijk is.

Maar we zullen deze dus niet meer aanbieden voor projecten waarvoor het esthetisch asprect van primordiaal belang is.

Nadeel van de super mirror 8 is de aanzienlijk hogere prijs (meer dan dubbel tov gewone BA) en een lange leveringstermijn (daarom nemen we ook platen op stock).

Foto in bijlage een foto van deze kwaliteit; zoals u ziet reflecteert hij mijn hand alsook mijn gsm quasi perfect.

Staaltjes kunnen altijd worden aangevraagd; Alinco houdt deze super mirror 8 op stock voor rvs304 en rvs316.

Karine

 

 

12 juli 2013