Spiegelinox

Spiegelinox is een zeer mooi materiaal om mee te werken, op voorwaarde dat het op de juiste manier verwerkt en gebruikt wordt. Het is echter opletten geblazen:

1. Afwerkingsgraad. Er zijn diverse afwerkingen die zich ‘spiegelinox’ noemen. Dient het voor esthetische doeleinden of echt als spiegel, dient er de hoogste kwaliteit genomen te worden, en dat is zeker geen ‘ba’ plaat of bright annealed’ plaat. Deze is niet zo spiegelend en geeft vaak aanleiding tot vlekken – doffere en meer glanzende delen. Ook een electropolished plaat is niet geschikt voor toepassingen die moeten dienen als spiegel.

2. Ok, super mirror 8 dan? Dat klopt gedeeltelijk. Het is zo dat de spiegelplaat die wij aanbieden een super mirror 8 plaat is, maar niet elke super mirror 8 plaat is geschikt om te gebruiken als spiegel. De mirror7 plaat is een spiegelplaat waarin nog een richting zichtbaar is; de super mirror 8 geeft enkel aan dat de plaat gespiegeld is en dat je hierbij geen richting mag onderscheiden. Als ik mij in een spiegel wil bekijken, wil ik elk haartje zien, en niet mijn ganse haar in 1 minder gedetailleerde vlek. Het is dus belangrijk dat je naar de hoogste spiegelkwaliteit beschikbaar op de markt vraagt. Ok, de beste kwaliteit is duurder, omdat deze ook grondiger gespiegeld is geweest.

3. Standaard is de plaat slechts éénzijdig gespiegeld en slechts courant verkrijgbaar t.e.m. dikte 3 mm (hoewel we ook 4 en 5 mm beperkt op stock hebben)

4. De verwerking heeft toch zijn complexiteiten en dit op alle niveaus. Zowel knippen, plooien, lassen, rollen en afwerken hebben allen hun specifieke aandachtspunten.

 

Alinco verwerkt heel wat spiegelinox, gaande van spiegels voor psychiatrische installaties en gevangenissen, maar ook voor de meest diverse toepassingen. Heeft u vragen omtrent specifieke toepassingen, aarzel niet om ons te contacteren.

 

Karine De Bie

13 februari 2018