Segmentplooien

Plaatwalsen of rollen? En wat als dit niet meer lukt, meestal om technische redenen? Dan plooit Alinco met behulp van segmentplooitjes en dan krijgt men desgewenst toch een mooie ronding.

Klanten die deze techniek niet goed kennen - of elders al stukken gezien hebben met segmentplooien ver uit elkaar, kunnen zich daar vaak moeilijk een voorstelling bij maken.

 

Op de foto’s zijn de mooi plooiafdrukken te zijn (dit zijn meestal lichte beschadigingen van de minimale walshuid zonder dat er effectief materiaal wordt weg genomen; deze is dus wel vrij goed zichtbaar, maar dat betekent niet dat je hier een kanjer van een plooi voelt), maar tegelijkertijd als je de vorm van de kopse kant van de plaat bekijkt, is te zien hoe mooi rond die is. Zeker bij een plaat met beschermfolie of een geschuurde of geborstelde plaat, zie je deze nauwelijks.

Uiteraard heeft elke plooi zijn kost en wordt de techniek van segmentplooien zo dicht bij elkaar enkel gebruikt als de toepassing het vereist. Als een klant anderzijds een soort trog moet hebben en zich tevreden wenst te stellen met 8 plooien relatief ver van elkaar, heeft het geen enkele zin om de techniek van segmentplooien te gebruiken. Daarom specifiëren wij vaak het aantal segmentplooien op de offerte, opdat de klant zou weten wat hij krijgt.

 

17 augustus 2015