Polieren van stukken voor derden

Wij krijgen vaak vragen om stukken te schuren of te polijsten voor derden. Wij weten dat wij hier goed in zijn (zoals wij over de ganse lijn goed proberen te zijn), maar wij kunnen deze werkzaamheden slechts in beperkte mate voor derden uitvoeren. Om de eenvoudige reden dat het aantal mensen die lassen en het aantal mensen die de afwerking doen wat op mekaar afgestemd zijn. Beperkt kan het dus, maar wij hebben zeker niet de ambitie om extern polijstwerk aan te trekken; wij gaan onze eigen productie niet in het gevaar brengen; ondanks alle economische crisissen hebben wij over het algemeen eerder te veel werk dan te weinig werk.

Nu, het gebeurt regelmatig wel eens, meestal voor vaste klanten, maar een vaste prijs kunnen we hier nooit op geven, het kan spijtig genoeg alleen maar op regiebasis.

Dit omdat wij nooit kunnen inschatten hoe goed of beschadigd de stukken hier gaan toekomen, hoe goed (of slecht) het gelast is en zo verder. Als het stuk uit onze eigen productie komt, is het onze eigen verantwoordelijkheid dat de stukken goed uit onze lasafdeling komen; daar wordt ook nauwgezet op toegekeken. Onze lassers zijn getraind in het leggen van mooie lassingen en het vermijden van vervormingen en beschadigingen.

Heb je een stuk dat kwalitatief in orde moet zijn? Eigenlijk kan ik maar één raad geven: geef het volledig uit aan Alinco in plaats van alleen het polijstwerk uit te geven.

Karine De Bie

11 juni 2013