Plasmasnijden... met lasersnijkwaliteit

Alinco biedt vanaf nu ook plasmasnijwerk aan. De materialen worden niet bij ons gesneden, maar wel bij zusterbedrijf Deprest die recentelijk een nieuwe plasmatafel aankocht, met de laatste nieuwe technische snufjes. De snedes zijn zeer goed - voor bepaalde diktes zijn deze zeker even goed als lasersnijkwaliteit (hoewel voor echte dikke materialen watersnijden kwalitatief beter is - maar ook duurder en niet altijd nodig)

Deze machine is een uitbreiding op onze huidige capaciteiten, zowel naar diktes toe als naar formaten toe. Op die manier kunnen we:
- dikkere platen snijden, 25, 30 mm - ja zelfs tot 120 mm
- grotere platen snijden. Recentelijk sneden we bijvoorbeeld trapwangen van 5 meter lang - vroeger zouden we dit uit 2 delen moeten doen en aan elkaar lassen, nu lukt dat in 1 stuk
- aluminium buizenlasersnijwerk aanbieden. Plasma heeft het voordeel dat de aluminium legeringen die gebruikt worden voor buis wel gesneden kunnen worden, dit in tegenstelling tot een laser
- andere materialen snijden waaraan lasers gevoelig zijn.

 

 

 

Denk bij plasmasnijden niet meteen aan slecht gesneden snijkanten of zware bramen, integendeel. Hoewel kwalitatief iets minder, kan er echt wel gezegd worden dat de snijkwaliteit deze van lasersnijwerk of watersnijwerk benadert. Aangezien plasmasnijden in verbruik goedkoper is dan lasersnijden of watersnijden, is deze zeker als alternatief aan te raden bij dikkere materialen - laat ons zeggen voor diktes vanaf 10 à 15 mm.

Bovendien heeft onze plasmatafel het grote voordeel dat schuine kanten kunnen gesneden worden en dat op die manier - opnieuw voor dikkere materialen - meteen de lasvoorbereiding kan gebeuren.

Stuk in bijlage is 'slechts' 15 mm dik - dikkere materialen geven een gelijkaardige, mooie snede, met gedeeltelijk schuine kanten aan gesneden.

 

 

 

13 augustus 2013