Nieuwe breedbandschuurmachine

Onze nieuwe breedbanschuurmachine is sinds enkele weken in gebruik en geeft bijzonder goede resultaten. Echt een machine waarvan je denkt: waarom hebben we deze niet eerder gekocht. Zeer gemakkelijk in gebruik en zeer mooie slijpresultaten zelfs als het ingangsmateriaal ruwe, warmgewalste plaat is.

Een goede breedbandschuurmachine in voor ons onmisbaar, hoewel ze behoorlijk duur is in aankoop. Wij hebben deze machine nodig om:

* slijpwerk en dubbelzijdig slijpwerk uit te voeren. Naast producten met een industriële afwerking, maken wij ook veel producten in geslepen of geborstelde uitvoering, waarvoor een zeer fijne afwerking vereist is. Zeker dubbelzijdig geslepen platen zijn in verwerking vrij delicaat zodat het gemakkelijker is om blanke plaat of éénzijdig geslepen plaat te snijden en nadien pas een afwerking te geven dan vanaf het begin in elke stap van het productieproces supervoorzichtig te zijn en dan toch tot de conclusie te komen dat er op een van de zijden een kras op staat.

* ten tweede zijn dubbelgeslepen platen die je op de markt kan aankopen, toch zeker de dikkere vanaf 8 mm peperduur; zodat voor zaken zoals trapwangen beter vertrokken kan worden van blanke plaat dewelke wij nadien zelf dubbelzijdig kunnen slijpen.

* ontbramen: gezien het feit dat we hiervoor een dubbelzijdige ontbraamband hebben, wordt de schuurband voor deze toepassing minder gebruikt. De ontbraamband is echter eerder een 'scherpe kantenbreker' en hoewel echte braam met de huidige generatie machines eerder uitzonderlijk is, durft hij wel eens voor te komen bij bijvoorbeeld dikke aluminium plaat. En een echte laserbraam krijg je met een ontbraamband niet weg, en dan kan een schuurband soelaas brengen.

* Opruwen van vlakken. Voor sommige toepassingen moet een plaat net ruw gemaakt worden. En dan geeft een grove schuurband op een schuurmachine een oplossing: even doorsteken en klaar is kees...

Onze nieuwe machine heeft net zoals onze oude een werkbreedte van 1300 mm. Onze oude machine was nog goed, maar toch aan vervanging toe - net de hele fijne kwaliteit kon hij niet meer halen. De nieuwe machine is bovendien veel gemakkelijker in gebruik; op het af en toe wisselen van een schuurband na is er bijzonder weinig stelwerk aan. Het spreekt voor zich dat de machine enkel gebruikt kan worden voor inox en aluminium plaat. Karine