Alinco beschikt over een volledig up-to-date machinepark waarbij we een zeer brede waaier aan bewerkingen kunnen aanbieden. Maar met machines alleen ben je niets. Alinco mikt ook hoog op het gebied van mensen en systemen. Dat uit zich op een aantal vlakken:

- Onze tekenpakketten, ons ERP systeem en onze machines zijn aan elkaar gekoppeld. Dat betekent dat werk slechts één keer moet gebeuren. Een buis komt uit de stuklijst die gegenereerd wordt door het tekenpakket rechtstreeks aan de zaagmachine terecht. De operator van de zaagmachine hoeft dus eigenlijk alleen maar de juiste buis op te leggen, de rest gebeurt door de machine.

- Jarenlange ervaring zowel op tekenbureel als in atelier cijfer je niet zomaar weg. Als we kast of een meubel maken, is dit niet de eerste keer dat we dit doen.

- Een slim ERP pakket ook op atelierniveau, maakt dat planning vlot kan gebeuren, waardoor de leveringstermijnen kort kunnen worden gehouden.

- Een aantal strikte regels die wij onszelf opleggen en systemen die wij door de jaren heen hebben geimplementeerd (o.a. strikte scheiding tussen ijzer en inoxverwerking, lasersnijden op koperen nagels en pvc beschermplaten, een plaatbeheer met traceerbaarheid en materiaalcertificatenbeheer). Dit zijn zaken die je maar door de jaren heen kunt opbouwen, maar die, eens ze opgezet zijn een serieuze troef zijn.

- Door deze systemen kunnen we efficienter werken, worden onze doorloooptijden korter, hebben we toegang tot meer informatie

Om dit alles te bereiken worden er regelmatig interne vergaderingen gehouden om te bekijken op welk vlak we onszelf nog kunnen verbeteren.

Karine

23 oktober 2012