Lasergraveren

Lasergraveren dekt twee ladingen; Alinco kan ze beiden aanbieden.

Eerst en vooral kan een klassieke lasersnijmachine altijd in een beperkte mate een lasergavering maken. Dit is een lichtgrijze markering, die regelmatig gebruikt wordt voor éénmalige markeringen. Bijvoorbeeld om bepaalde positioneringen in samenstellingen te vergemakkelijken, of zoals in het geval op de foto in bijlage stukken te nummeren zodat de lasser of monteur gemakkelijk weet welke stukken samenhoren of in welke volgorde samengebouwd moeten worden.

Een tweede lasergravering is een zwarte of donkere markering, die bedoeld is om blijvend zichtbaar te blijven. Deze manier van graveren wordt vaak gebruikt voor naamplaten; foto in bijlage is een stuk van dergelijke naamplaat.

Zoals gezegd: Alinco kan beide aanbieden. Platen die tijdens het lasersnijden dienen gegraveerd te worden en wiens tekeningen door de klant worden bezorgd, worden best toegeleverd met het te graveren gedeelte in de kleur magenta.

Het zwartgraveren gebeurt volgens een totaal andere laserprincipe met een heel ander type toestel en werkt, althans de huidige generatie volgens het principe van een printer. Het aanleveren van tekst kan eigenlijk in alle mogelijke vormen: zowel een .pdf, maar ook een klassieke .dxf of .dwg, maar evengoed een word of excelbestand volstaan...

Karine De Bie

16 oktober 2012