Kwalitatief Lasersnijwerk in de kijker

Met een klemtoon op inox heeft Alinco reeds jaar en dag een gescheiden verwerking van inox en koolstofstaal. Evident voor ons, heel wat minder evident bij vele van onze collega's die toch nog steeds alle materialen door elkaar verwerken.

En gescheiden inoxverwerking is dan één ding, maar daar op alle niveaus consequent in zijn en blijven is wat anders. Want een gescheiden inoxverwerking betekent eveneens dat laserwerk nooit of te nimmer op stalen dragers mag gebeuren. Wat dat is één van de slechtste zaken die er is: tijdens het snijden worden tevens de onderliggende dragers beschadigd, en spat dit materiaal - gewoon staal dus - op de onderzijde van de inox plaat....

 

Alinco snijdt consequent niet op stalen dragers, maar op een koperen/messing nagelbed. Foto in bijlage geeft een mooi zicht op de machine die aan het snijden is op koperen nagels.Via leveranciers weten wij dat wij hiermee niet uniek zijn in België, maar dat zij slechts van exact één andere collega weet hebben die ook op een soort koperen dragers snijdt. En ja, de 98% andere snijden inderdaad gewoon op stalen dragers.

Kwaliteit boven alles voor Alinco; deze koperen nagels hebben bovendien het voordeel dat de platen aan de onderzijde tijdens, voor en na het snijproces niet beschadigd worden.

Karine De Bie

 

11 september 2015