Hygiënische bordessen – hygiënische traanplaat

Hygiënische trappen & bordessen – de vraag is groot, de mogelijkheden beperkt.

Traditioneel worden bordessen hetzij met behulp van roosters gemaakt, hetzij met traanplaten. In sectoren zoals voeding en pharma waar hygiënisch ontwerp belangrijk is, zijn roosters meestal niet ok en traanplaten kunnen ook niet erg hygiënisch genoemd worden, om te beginnen vanwege hun ruwe oppervlakte.

Door de jaren heen werd geëxperimenteerd hetzij met vlakke vloeren die men dan probeerde op te ruwen door te stralen, met een vergroot valgevaar tot gevolg of met andere types traanplaten – noppenplaten die beter reinigbaar waren en/of uit plaat doorgedrukte traanplaten. Deze laatsten zijn wel goed reinigbaar, maar hebben dan weer het nadeel dat zij slechts uit zeer dunne plaat verkrijgbaar zijn en je deze alsdusdanig volledig diende te ondersteunen.

De oplossing dan?

 

Ons inziens is er slechts één goede oplossing: bordessen maken die geschikt zijn om de tredes en loopvlakken te laten opgieten. Het bordes en de treden worden zo ontworpen dat er kleine bakjes ontstaan die na plaatsing kunnen voorzien worden van een opgietvloer. De foto hierbij is duidelijk.

Geïnteresseerd in hygiënische bordessen?

Aarzel niet ons te contacteren.

Karine De Bie

 

10 februari 2021