Gebouchonneerde inox

Het doet ons denken aan de inox in ouderwetse slagerijen, maar helemaal weg is gebouchonneerde inox toch niet, integendeel, er wordt nog steeds regelmatig naar gevraagd, en zelfs de laatste tijd terug meer dan enkele jaren geleden.

De platen verschijnen op de markt onder de meest diverse namen; inox met zonmotief, gebouchonneerde inox, maar eveneens slechts met 1 n, namelijk gebouchoneerde inox; recentelijk vroeg er zelfs iemand naar inox met een 'oscillated spot structure'. Gelukkig hebben we dan voldoende materiaalkennis om te weten wat onze klanten bedoelen. Maar laat ons het gewoon gebouchonneerde inox noemen, hoewel inox met zonmotief ook wel iets heeft.

 

 

De platen worden nog het meest gebruikt voor de bekleding van muren in de voedingsindustrie. Want de platen hebben één groot voordeel: je ziet er nauwelijks vuil, strepen of vingerafdrukken op. Niet dat het in die voedingsbedrijven dan vuil is, maar het is wel handig meegenomen dat je bijvoorbeeld geen kalkaanslag ten gevolge van opgedroogde druppels of zo kan zien.

Nadelen zijn dat de afwerking weinig courant is op de markt; dat je bij 2 platen naast elkaar sowieso de naden goed ziet en dat je lasnaden niet kunt opslijpen.

Karine De Bie

20 juni 2014