Drukke periode - plaats tijdig uw bestellingen aub.

Traditioneel is de periode juni/juli en augustus de meest drukke periode van het jaar. Dergelijke drukke periodes vragen van Alinco, o.m. werkzaam op de markt van de bestellingen met een zeer korte doorlooptijd, extra inspanningen op het vlak van planning. De eerste weken van augustus zijn daarbij nog druk, maar vanaf de 2e helft normaliseert zich dit dan omdat de meeste mensen uit verlof zijn en er tevens al wat bestellingen naar september kunnen doorgeschoven worden.

Dit jaar zal de drukke periode veel langer aanhouden. Zoals de bestellingen nu binnengekomen zijn en nog steeds binnenkomen, zal september en oktober ook nog zeer druk zijn. Is de economie zodanig aan het aantrekken dat er gewoon veel werk is of is het een fenomeen eigen aan Alinco (wij hebben traditioneel relatief weinig last van conjunctuurschommelingen)? Ik weet het niet. 

Lasersnijden en plooien geven voorlopig geen problemen; projecten met veel laswerk (en zeker het fijne laswerk) tijdelijk wel.

Maar klanten zijn gewaarschuwd. Mogelijk dienen we - altijd met veel spijt in het hart - een aantal projecten van onbekende klanten afblokken? Of mogelijk zal planning nog enkele weken/maanden moeilijk blijven, en dan voornamelijk voor jobs waar meerdere bewerkingen aan te pas komen. Laserwerk, knipwerk, zaagwerk en plooiwerk lukt altijd wel op kortere termijn, maar las- en slijpwerk van de fijnere jobs ligt wat moeilijker.

In de mate van het mogelijke vragen wij u dus uw bestellingen tijdig te plaatsen.

Dank bij voorbaat

Karine De Bie

24 augustus 2014