Behandeling van blauwstaal

Blauwstaal is een delicaat maar mooi product met een rauwe, maar toch warme industriële look. Wat sommige sites ook beweren, er is niets hoogstaands of speciaal aan blauwstaal. Het zijn gewoon warmgewalste stalen platen, weliswaar voorgeselecteerd.

Het laat zich niet optimaal beschermen en is hierdoor niet geschikt voor contact met water of voeding en dus ook niet voor herhaaldelijk poetsen. Blauwstaal is dus zeker niet voor keukenwerkbladen of spatwanden bruikbaar.

Het kan wel gebruikt worden voor accenten in interieur zoals voor bekledingen van wanden of enkele kastdeuren, een rekje, enz.

 

Punten belangrijk bij prijsvragen of bestellingen:

  • Vermeld altijd indien blauwstaal voor esthetische doeleinden dient gebruikt te worden. Voor ons vergt dit meer handling, bescherming en selectie van de platen dan wanneer dit blauwstaal effectief voor industrieel gebruik is of gelakt zal worden.
  • De minimum dikte verkrijgbaar in blauwstaal is 2 mm.
  • Er is bij bestelling de mogelijkheid om de plaat goed te keuren voor snijden; indien gewenst, dit graag op voorhand melden.

Wat met bescherming?

  • Het blauwstaal kan bloot gelaten worden, maar dit is niet ideaal.
  • Lakken of vernissen kan, maar is weinig zinvol omdat je de look & feel van blauwstaal verliest. Met een vernislaag lijkt het alsof de plaat gewoon gelakt is, dat wil je vermijden en omdat de plaat niet degelijk voorbehandeld kan worden, is het risico op loskomen van de vernis te groot.
  • Behandelen met een teflon spray geeft goede resultaten. Geeft ook wat extra bescherming tegen water en vuil en is niet vettig. Best periodiek opnieuw aan te brengen.
  • Behandelen met boenwas of olie. Dit hoeft geen speciaal aangekochte olie te zijn, gewoon iets dat je in de keuken hebt staan is ok. Best periodiek opnieuw aan te brengen.

 

Voor bestellingen of vragen kan u hier terecht of mail naar sales@alinco.be.

 

Karine De Bie

 

23 september 2019