Toevallig kreeg ik onlangs de vraag of Alinco soms 2e keuze materiaal gebruikt? No way. Er worden platen in staal, aluminium of inox als 2e keuze worden aangeboden op de markt, en deze markt is zelfs behoorlijk ruim. Ik heb weet van collega's die deze 2e keuze materialen afnemen, maar zelf? Nooit.

 

Dezelfde collega's waar ik over spreek staan vaak bekend als 'cowboys' op de markt - maar omdat ze 2e keuze materiaal aankopen en vervolgens hun klanten hierover in het ongewisse laten en deze toch verkopen als 1e keuze. Op die manier kunnen ze goedkoper werken en zijn de bedrijven die correct werken te duur... Vooral voor inox materialen kan behoorlijk wat schelen in aankoopprijs, en dat scheelt hem dan uiteraard ook heel wat in verkoop. Spijtig want op die manier krijgen de betrouwbare firma's ongewild een slechte reputatie.

Een klant die eerste keuze materiaal vraagt (of zelf niets specifiek) heeft recht op 1e keuze materiaal, niet op 2e keuze verkocht als 1e keuze. Je weet trouwens nooit waarom het materiaal is afgekeurd. Vaak heeft dit te maken met oppervlaktefouten, maar dit kan ook andere redenen hebben.

Karine

30 april 2013