De lasergraveerder van Alinco is er een van de nieuwste generatie met een venster van 180x180 mm en zeer eenvoudig in gebruik.

Het toestel kan gebruikt worden voor: - het lasergraveren van naamplaten, identificatieplaten voor toestellen, markeringen en graveringen op alle mogelijke ondergronden - het merken van stukken voor klanten in het kader van traceerbaarheid.

Het venster is 180x180 mm, maar één plaat kan wel diverse keren hernomen worden, zodat we uiteraard niet beperkt zijn tot deze 180x180 mm.

Lasergraveren: lasergraveren met een klassieke laser (lichtgrijs) of lasergraveren met een specifieke lasergraveermachine? Alinco kan ze beiden aanbieden.

Eerst en vooral kan een klassieke lasersnijmachine altijd in een beperkte mate een lasergravering maken. Dit is een lichtgrijze markering, die regelmatig gebruikt wordt voor éénmalige markeringen. Bijvoorbeeld om bepaalde positioneringen in samenstellingen te vergemakkelijken, of zoals in het geval op de foto in bijlage stukken te nummeren zodat de lasser of monteur gemakkelijk weet welke stukken samen horen of in welke volgorde samengebouwd moeten worden.

Een tweede lasergravering is een zwarte of donkere markering, die bedoeld is om blijvend zichtbaar te blijven. Deze manier van graveren wordt vaak gebruikt voor naamplaten; foto in bijlage is een stuk van dergelijke naamplaat.

Zoals gezegd: Alinco kan beide aanbieden. Platen die tijdens het lasersnijden dienen gegraveerd te worden en wiens tekeningen door de klant worden bezorgd, worden best toegeleverd met het te graveren gedeelte in de kleur magenta.

Hoe lasergraveerfiles toeleveren?

Het zwartgraveren gebeurt volgens een totaal andere laserprincipe met een heel ander type toestel en werkt, althans de huidige generatie volgens het principe van een printer. Het aanleveren van tekst kan eigenlijk in alle mogelijke vormen: - zowel een klassieke .dxf, .dwg of .stp, - coreldraw (versie 1, 2 of 3) is tevens zeer geschikt - een word- of excelbestand kan ook, maar heeft het nadeel dat de positionering hier moeilijker kan aangegeven worden - .pdf kan theoretisch ook, maar is vaak van te slechte kwaliteit, dus liever niet

Het nadeel van lasergraveren is dat de machines waarmee dit gebeurt geen mobiele toestellen zijn. Het graveren van een logo op
een afgewerkte kast bijvoorbeeld is vrij complex; daarvoor is etsen beter geschikt.